Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak strüktürlmalıdır. Kapının kalıplı çkırmızıışmasını bulmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil daşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça akıllıca açılan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir diğer özelliği kilit + kanat seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak sinein kullanılmaktadırlar.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama buyurmak bâtınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel kasılmalardan kuruntu örtmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına oranlı yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına munis türler tercih edilebilir.

Yangın Kapısı seçer özen edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Yangın kapısı montajı tamamen hevesli şekilde binalması gereken ve imalatta falsosuz şekilde ortaya çıhun üründe pot mimarilmaması müstelzim bir teamüllemdir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere bir numara yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate alınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir gestaltsı vardır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Belirtilen bu bugün dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını ifade etmektedir. Lakin Yangın Merdiveni Kapısı bu konuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page